Gyermekvédelem

Óvja meg gyermekét a káros tartalmaktól!

Felpörgetett világban élünk. Napjainkban minden második 7 és 10 év körüli gyermek egyedül használja az internetet, míg a szülők éppen dolgoznak, vagy más teendőjük akad. Sok szülő ekkor nem is sejti, hogy gyermekére mennyire káros lehet egy-egy olyan tartalom megtekintése, melyek akár tartósan befolyásolhatják lelki fejlődésüket.

Minden szülő érdeke tehát, hogy gyermeke állandó felnőtt felügyelet nélkül is biztonságosan internetezhessen. Erre a célra kínálnak megoldást a Google Family és a Microsoft Family Safety szűrőszoftverek, melyek használatának legnagyobb előnyeit alább olvashatja:

  • Internetes felügyelet

Lehetővé teszi, hogy gyermekei szabadon fedezzék fel az internetet, miközben tájékoztatja Önt az általuk meglátogatott webhelyekről, és eszközöket nyújt Önnek, hogy segíthessen gyermekeinek elkerülni a nem megfelelő tartalmakat.

  • Közösségi portál felügyelet

Az alkalmazással betekinthet gyermeke közösségi médiafogyasztási szokásaiba, beleértve, hogy milyen gyakran jelentkezik be a Facebookra a számítógépről, illetve milyen nevet és életkort használ a profiljában.

  • Személyes adatok védelme

Segít, hogy gyermekei ne adjanak ki véletlenül személyes adatokat a számítógépről, beleértve a telefonszámukat, címüket, az iskolájuk nevét vagy az e-mail címüket.

  • Hozzáférés kérelem

Lehetővé teszi a nyílt megbeszélést: gyermekei üzenetet küldhetnek Önnek a Norton Family alkalmazáson belül, ha kivételesen eltérést szeretnének kérni a házirendtől, vagy hozzáférési engedélyt szeretnének kapni egy letiltott oldalhoz.

A szűrőszoftverek hivatalos weboldalai:

Microsoft Family Safety
Google Family